utorak, 1. srpnja 2014.

Kako napraviti stalak za lakove za nokte

U ovom postu pokazat ću vam kako vrlo jednostavno napraviti stalak za lakove za nokte kao na slici dolje.


Za izradu ovog stalka potrebne su vam:
    1) drvene letvice
    2) mala ručna pila za drvo
    3) ljepilo za drvo
    4) boje za drvo ili obične tempere i kistovi

Sigurno ste čuli za izreku "Dobar plan je pola posla". Tako je i u ovom malom projektu najbitnije dobro isplanirati stvari. 

Kako napraviti plan?
Najjednostavnije rečeno morate znati što želite od svog stalka za lakove za nokte. Prebrojite svoje lakove za nokte. Izmjerite njihove dimenzije. Podijelite ih po nijansama ili po veličini ili po obliku ili po proizvođaču. Zapravo podijelite ih po čemu god želite i napravite raspored koji će vam se sviđati. Možda nećete htjeti staviti sve lakove na stalak, nego samo dio njih na koje ste izrazito ponosni.

Nakon što ste odredili koliko lakova će biti na jednoj polici i koliko polica će biti u sklopu vašeg stalka vrijeme je da zapišete točne mjere stalka na papir i upustite se u izradu. Razmak između polica odredite prema najvećem laku koji će se nalaziti na polici.



NAPOMENA: Visina i širina vašeg stalka će ovisiti o debljini letvica. Ako su letvice relativno tanke onda bi stalak zbog stabilnosti trebao biti otprilike širok koliko i visok, tj. trebao bi biti kvadratnog oblika, a ne pravokutnog. Ako su letvice malo deblje onda si možete dopustiti i stalak pravokutnog oblika.

Potrebne su vam dvije letvice koje će služiti kao okvir i noge za vaš stalak, proizvoljan broj letvica koje će služiti kao police i jedna pokrovna letvica. Ako niste dovoljno vješti s pilom za drvo, zamolite nekog da vam pomogne. 

Nakon sastavljanja svih dijelova stalak bi trebao izgledati otprilike ovako.


Sada dolazimo do meni najzabavnijeg dijela, a to je ukrašavanje vašeg stalka na nokte. 
Ja sam svoj stalak ukrasila običnim temperama. Vi pustite mašti na volju, iskoristite svoje najdraže boje, oslikajte police, ukrasite ih šljokicama i cirkonima, budite kreativni!

U nastavku pogledajte kako je tekao moj proces ukrašavanja.




I za kraj moje dvije najdraže police...


Pozdrav do sljedećeg puta,
Ferovka




Nema komentara:

Objavi komentar